Deti Wattenmeer

Bashkia dhe Rolandi në Bremen

Lübeck - Qyteti i vjetër

Wismar - Qyteti i vjetër

Stralsund - Qyteti i vjetër

Pyjet e vjetra të ahut

Ishulli i Muzeve Berlin dhe lagjet e Mordenes së Berlinit

Vendet përkujtimore për Martin Luterin në Wittenberg

Bauhaus në Dessau

Vendet përkujtimore për Martin Luterin në Eisleben

Kloster Corvey in Höxter

Fabrika Fagus në Alfeld

Katedralja dhe Kisha e Shën Mëhillit në Hildesheim

Qyteti i vjetër Glosar, miniera Rammelsberg dhe Sistemi i Menaxhimit Ujor në Harcin e Epërm

Qyteti i vjetër, kështjella dhe Kisha e Shën Servatit

Wartburg në Eisenah

Lugina e Epërme e Rinit të Mesëm

Lugina e Epërme e Rinit të Mesëm

Kështjellat Augustusburg dhe Falkenlust në Brühl

Katedralja e Këlnit

Katedralja në Aachen

Miniera Zollverein në Esen

Komplekset klasike Weimar dhe Bauhaus

Parqet Dessau-Wörlitz

Kështjellat dhe parqet e Potsdamit dhe Berlinit

Parku Muskau

Parku Wilhelmshöhe

Limesi gjermano-retian

Krateri Messel

Rezidenca dhe Hofgarten në Würzburg

Qyteti i vjetër i Bambergut

Opera dukale

Qyteti i vjetër i Regensburgut me Stadtamhof

Ndërtimet romake, Katedralja dhe Kisha e Zonjës së Mirë në Trir

Metalurgjiku në Völklingen

Manastiri Lorsch

Katedralja në Speyer

Manastiri Maulbronn

Ishulli Reichenau

Ndërtimet prehistorike palafite

Wieskirche

38 qendrat e Trashëgimisë Botërore të Unescos në tetë itinerare - i biem kryq e tërthor Gjermanisë. Nga Wattenmeer-i te Wieskirche, nga Katedralja e Ahenit deri te Parku Muskauer.

Këto vende të veçanta jua prezantojmë: me video, galeri fotografike, tekste dhe intervista.

Tetë ture, secili një shteg i ri në sitet e Trashëgimisë Botërore në Gjermani. Ejani me ne!

38 qendrat e trashëgimisë botërore