Ватенмер

Собранието и Роланд во Бремен

Стариот дел на Либек

Стариот дел на Висмар

Стариот дел на Штралзунд

Старите букови шуми

Музејскиот остров во Берлин и населбите на берлинската модерна

Спомениците на Лутер во Витенберг

Баухаус во Десау

Спомениците на Лутер во Ајслебен

Kloster Corvey in Höxter

Фабриката Фагус во Алфелд

Катедралата и црквата Свети Михаел во Хилдесхајм

Стариот дел на Гослар, планината Рамелсберг и водостопанството во Оберхарц

Замокот и Штифтскирхе во Кведлинбург

Вартбург во Ајзенах

Горниот дел на Долината на Средна Рајна

Горниот дел на Долината на Средна Рајна

Дворците Аугустусбург и Фалкенлуст во Брил

Келнската катедрала

Катедралата во Ахен

Индустриски комплекс Цолферајн во Есен

Класичниот Вајмар и спомениците на Баухаус

Кралство на градините - Десау-Верлиц

Замоците и парковите во Потсдам и Берлин

Паркот Мускау

Планинскиот парк Вилхелмсхе

Горногерманска-раетинска граница

Рудникот Месел

Резиденцијата и градината во Вирцбург

Стариот дел на Бамберг

Маркгрофовската оперска куќа

Стариот дел на Регенсбург со Штатамхоф

Римските градби, катедралата и готската црква во Трир

Металуршкиот комбинат во Фелклинген

Манастирот Лорш

Катедралата во Шпајер

Манастирот Маулброн

Манастирскиот остров Рајхенау

Праисториски наколни градби

Заветната црква во Вис

Патуваме низ Германија, низ осум рути обиколуваме 38 места, дел од светското наследство на УНЕСКО. Од Ватенмер и Заветната црква во Вис, од катедралата во Ахен до паркот Мускау.

Запознајте ги овие единствени места преку видеа, фотографии, текстови и интервјуа.

Осум рути, секоја од нив - нов пат до светското наследство во Германија. Дојдете со нас!

38 места со статус светско наследство