Οκτώ ερωτήσεις

Κριστιάνε Βίνκλερ, ιστορικός και ιστορικός τέχνης

Τι δεν πρέπει να χάσω με τίποτα όταν επισκεφθώ το Μπρυλ;

Μετά την ξενάγηση στο κάστρο μέσα στη θερινή αρχιεπισκοπική κατοικία του Αουγκούστουσμπουργκ, πρέπει οπωσδήποτε –αν έχει καλό καιρό- να κάνετε ένα περίπατο στους μπαρόκ κήπους και το πάρκο με το τοπίο αγγλικού στιλ μέχρι το κυνηγετικό κάστρο του Φάλκενμπουργκ.

Τι σας αρέσει περισσότερο εδώ;

Το μικρό κυνηγετικό κάστρο είναι μια μαγευτική προσθήκη στο Αουγκούστουσμπουργκ. Έχει μία πολύ οικεία και ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που δίνει ακόμη και στους σημερινούς επισκέπτες την αίσθηση της ζωής κατά το 18ο αι.

Μία σύσταση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα;

Συνιστώ τις θεματικές ξεναγήσεις την καλοκαιρινή περίοδο, κυρίως τη λεγόμενη ιχνηλασία. Αυτή η ξενάγηση επιτρέπει ένα βλέμμα στα παρασκήνια του κάστρου Αουγκούστουσμπουργκ, για παράδειγμα, στις πτέρυγες του υπηρετικού προσωπικού, πίσω από τους μεγάλους χλιδάτους χώρους.

Τι σας εντυπωσίασε στην πρώτη σας επίσκεψη;

Φυσικά η μοναδική και μεγαλειώδης σκάλα του Μπαλτάζαρ Νόιμαν, η καρδιά του κάστρου Αουγκούστουσμπουργκ.

Ποια εποχή του χρόνου είναι πιο όμορφα εδώ;

Όλες οι εποχές του χρόνου έχουν τη γοητεία τους. Ιδιαίτερα όμορφη είναι την άνοιξη η πλούσια χλωρίδα στη δασική έκταση του πάρκου στο κάστρου του Μπρυλ. Εδώ ανθίζουν φυτά που σε άλλες περιοχές σπανίζουν, όπως λ.χ. η κορυδαλίς και η ανεμώνα. Η καλύτερη εποχή για τους λάτρεις της φύσης είναι όταν το έδαφος του δάσους γεμίζει με λουλούδια.

Τι άλλο πρέπει να δω ακόμη εδώ;

Συνιστώ οπωσδήποτε μια επίσκεψη στο Μουσείο Μαξ Ερνστ του Μπρυλ. Εδώ εκτίθεται, εκτός από ορισμένα δείγματα του πρώιμου ντανταϊσμού από καλλιτέχνες Μπρυλ, η συλλογή Σεπενχάιμ. Αυτή περιλαμβάνει το σύνολο του γραφιστικού έργου του Μαξ Ερνστ.

Η παγκόσμια κληρονομιά ανοίγει την όρεξη. Ποια τοπική σπεσιαλιτέ να δοκιμάσω;

Καθώς το Μπρυλ βρίσκεται στο Φοργκεμπίργκε, μία εύφορη περιοχή με σπαράγγια, δεν πρέπει να παραλείψει κανείς το Μάιο και τον Ιούνιο να φάει ένα φαγητό με σπαράγγια. Ή να δοκιμάσει το τοπικό ψητό μοσχάρι.

Ποιο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς θα επισκεπτόσασταν ευχαρίστως;

Ως θαυμάστρια της Αιγύπτου θα ήθελα να επισκεφθώ τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στο Νείλο.

Η Κριστιάνε Βίνκλερ

κατάγεται από την περιοχή γύρω από την Κολωνία.

Σπούδασε Ιστορία, Ιστορία Τέχνης και Λογοτεχνία στη Βόννη. Ακολούθησαν σπουδές Πολιτιστικής Διαχείρισης στην Κολωνία. Είναι υπεύθυνη για ιστορικά και ζητήματα Ιστορίας Τέχνης, καθώς και για τον τομέα δημοσίων σχέσεων που αφορούν στα κάστρα Αουγκούστουσμπουργκ και Φάλκενλουστ του Μπρυλ.

 

Μπίνγκεν

65 χλμ.

Κόμπλεντς

97 χλμ.

Μπρυλ

20 χλμ.

Κολωνία

71 χλμ.

Άαχεν

128 χλμ.

Έσεν